Modernt Kök: Vilken Stil Passar i Sverige?

19 april 2023 Julia Zsiga
modernt kök

editorial

Modernt kök är en trend som har vuxit i popularitet under de senaste åren. Med en mängd olika stilar och designmöjligheter att välja mellan, kan det vara svårt att veta vilken som är den mest lämpliga för en svensk hem. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på några av de mest populära stilarna och vad som gör dem passande för det svenska hemmet.

Skandinavisk Stil

Skandinavisk stil är en av de mest populära stilarna för modernt kök i Sverige. Denna stil är känd för sina enkla och minimalistiska linjer, samt användningen av ljusa och naturliga material. Skandinavisk stil fokuserar på funktion och form, med enkelhet och renhet som nyckelord.

En av de mest uppskattade egenskaperna med skandinavisk stil är det ljusa och öppna utseendet. Detta uppnås genom användning av ljusa färger som vitt, grått och beige, samt genom användning av stora fönster som släpper in mycket dagsljus. Denna stil passar utmärkt i det svenska hemmet då vi ofta har ett klimat med begränsad solljus, och detta ger en välkommen känsla av rymd och ljus i köket.

image

Industriell Stil

Industriell stil är en annan stil som har vuxit i popularitet i modernt kök. Denna stil är känd för sina rå och urbana detaljer, såsom metall och betong. Industriell stil har sitt ursprung i industriella byggnader och har en vintagekänsla med en modern twist.

En av de mest uppskattade egenskaperna med industriell stil är den unika och rå känslan. Detta uppnås genom användning av material som rostfritt stål, betong och trä, samt genom användning av enkla linjer och få detaljer. Denna stil passar bra i det svenska hemmet då vi ofta har en passion för industriell design och en minimalistisk livsstil.

Modern Farmhouse

Modern farmhouse är en annan stil som har vuxit i popularitet för modernt kök. Denna stil kombinerar det bästa från den traditionella bondgårdsstilen med en modern twist. Modern farmhouse är känd för sina varma och inbjudande detaljer, såsom trägolv och shaker-stil möbler.

Fler nyheter